צ׳יקן/טופו באטר טיקה מסאללה
כשהגעתי להודו בפעם השלישית כבר הייתי מתורגל בזה ששואלים אותי אחת לכמה דקות – וואטס יור גוד ניים סר או בעברית – מהו שמך הטוב אדוני? “שמך הטוב “. איזה דבר יפה לשאול ככה!
הרבה פעמים הם טעו בדרך הגיית השם שלי, ופעם אחת במקום להתעקש פשוט זזתי מהאמת המוחלטת.
אמרתי: עידן!
אילן?
יגאל?
איראן?
לאאאאאא!
קוראים לי… פנדה!
אהההההה, פנדה ג׳י… זה באמת שם טוב.
ומאז ועד היום שמי הטוב הוא פנדה
סתם כך כתוצאה מטעות.
אומרים שדרך טעויות מגיעים לתובנות הטובות ביותר
דרך טעויות שוברים מוסכמות
דרך טעויות מגיעים למקומות חדשים
יוצרים הרגלים חדשים
פוגשים אנשים שונים ומשונים לגמרי בטעות
כועסים על טעויות של אחרים
מטעויות לומדים,
וטעות לעולם חוזרת.
יש טעויות מכוונות וכאלה שבטעות;
בכדורגל יש את ההוא שצועק… טעות שלי!
ויש את מי שיגיד שעל טעויות משלמים.
בכלל הטור הזה מרגיש כמו טעות אחת גדולה,
אבל מטעויות אפשר רק לגדול
מטעויות אפשר לצמוח
טעויות זה החיים
מטעויות יוצאים ילדים.
אבל בסוף בסוף, האמת היא
שכנראה אין באמת דבר כזה, טעויות.
לכן נחזור להודו לרגע, נכין את אחת המנות האהובות עלי
ולא נפחד לטעות בדרך.
רכיבים:
- (ארוחה לארבעה עם עודף למחר)
- 2 ק”ג עגבניות
- בצל1 יחידה
- 2 שיני שום
- 4 כפות סילאן
- 100 גרם רסק עגבניות
- 100 גרם חמאה/שמן קוקוס
- 2 כפות פפריקה
- כף כורכום
- 2 כפות אבקת טיקה
- כף מלח אטלנטי
- 50 גרם שמן זית
- קילו חזה עוף פרוס לרצועות/טופו
- 2 כוסות חלב/חלב קוקוס
- חצי קילו אפונה טריה או קפואה
- אורז בסמטי
- ליטר חלב
- אחד לימון
- צרור כוסברה
להכנת גבינת פניר
נבשל ליטר חלב על אש נמוכה, כשהטמפרטורה מגיעה ל- 70-80 מעלות, נוסיף מיץ מחצי לימון
נדע שהטמפרטורה נכונה ברגע שבשולי־החלב יתחיל בעבוע קטן, נערבב, נסנן בחיתול, נמליח ונכניס למקרר
והנה לנו גבינת פניר.
לרוטב הטיקה
נשרוף בטעות 2 ק”ג עגבניות בתנור כשהן חתוכות לחצי עם קצת מלח ושמן זית מעליהן 200 מעלות שעה שלמה
נעביר למעבד מזון:
- העגבניות
- 1בצל
- 2 שיני שום
- 4 כפות סילאן
- 100 גרם רסק עגבניות איכותי
במחבת
- 100 גרם חמאה/שמן קוקוס
- 2 כפות פפריקה
- 1כף כורכום
- 2 כפות אבקת טיקה
- כף מלח אטלנטי.
נבשל על אש קטנה עם המון סבלנות למשך שתי דקות, נוסיף 50 גרם שמן זית, נוסיף 1 קילו של חזה עוף /טופו פרוסים לרצועות.
ועכשיו, צורבים את העוף /טופו עד שכמעט מוכן ויוצקים מעליו את הרוטב ממעבד המזון
מוסיפים שתי כוסות חלב/חלב קוקוס
מביאים לרתיחה ומוסיפים חצי קילו של אפונה טריה או קפואה ומופשרת
מבשלים יחד עוד 20 דקות
מורידים מהאש ומנשנשים בכיף על אורז בסמטי מפנק…
אההההה ומה קשור פה הפניר??
נכון .. זה בטעות
אבל זה יבוא ממש טוב על המנה:)
תגובות