זמנך עבר
בישראל קריירה מוזיקלית מקבילה קצת לזו של ספורטאים: שנים ספורות של הצלחה, ואחריה שיממון, שיכחה וקשיי-פרנסה
יצא לי לפגוש גם את צביקה פיק וגם את נחום היימן זמן קצר לפני מותם. שני מלחינים גאונים, שהערצתי את יצירתם, גדלתי על שיריהם, ניגנתי אותם, דירגתי אותם במצעדי הפזמונים. היימן ופיק מהווים שתי דוגמאות קיצון לחיי אמנים בסוף דרכם. פיק, באחוזתו הנאה ברמת השרון, עם הבריכה הפרטית והפארק והעזרה הרבה, טופל היטב עד לרגע האחרון. היימן, לעומת זאת, נפטר בעוני. כמו רבים אחרים, נפלאים ומצליחים, גם הוא סבל מדלות עצובה לקראת סופו.
הזמרת דפנה ארמוני, שפעלה מטעם ארגון אמני ישראל לעזרה לאמנים מבוגרים, הודתה שזמרים ומלחינים שימי הזוהר מאחוריהם נאלצים לעתים קרובות לסבול מחסור ובדרך כלל הם מתביישים מאוד לדבר על מצבם הכלכלי. לא קל להתפרנס בישראל מאמנות, ודאי שממוזיקה, והאמת המרה היא שהסוף הוא בדרך כלל עגום ומכוער. רק אם שיש לך הרבה כסף, הייאוש קצת הרבה יותר נוח…
כתבה בלעדית למנויי בראשית
להמשך קריאה התחברו או הצטרפו (שבוע ראשון מתנה!)
לא משנה אם תפתחו היום את ערוץ 13,14, Y-net, וואלה או מאקו, סביר להניח שתמצאו את אותו תמהיל ידיעות שנע על הספקטרום בין תחזיות אפוקליפטיות, פרסומות וקליקבייטים.
מה זה עושה לתודעה שלנו? איך זה משפיע עלינו שכולם מתבוננים על העולם דרך אותו פילטר שחור, מתועש וחסר חיים? איך זה משפיע על התודעה שלך?
טים קוק מנכ”ל אפל אמר פעם “אם אתה לא משלם על מוצר, כנראה שהמוצר זה אתה”. בבראשית אנחנו מציעים לך להפסיק להיות המוצר של מהנדסי התודעה והתקשורת. אנחנו מזמינים אותך להחזיק בכיס עוד זוג משקפיים, כזה שאפשר להתבונן דרכו כשהכל נראה שחור ולראות שיש גם זווית אחרת, שממנה רואים צבעים ואהבה ואור, ולדעת שבזכותך קיים אמצעי תקשורת אחד שלעולם לא ימכור את הנשמה.
תגובות