חג הזולה
כולם בלבן ויש תחושה שמחכים לחג הזה כבר שבועות…
בשבילי, שבועות זה החג שמבשר על תחילת עונת הזולות בים, שזה כידוע מנהג יהודי וותיק מאוד.
בתקופה הזו לבני ישראל נמאס מהשגרה וממירוץ העכברים היום יומי, הם היו יוצאים מבתיהם–חלקם עלו ברגל לבית המקדש והחלק האחר עולים לחוף הכרמל, את כל זה אף פעם עוד לא סיפרו לכם, ובשביל זה אני כאן.
בני ישראל, אז וגם היום, חיו באחת המדינות היקרות בעולם, מדינת ישראל.
לקראת חג השבועות הם עזבו את בתיהם ועברו לחיות לכמה ימים בבתים ארעיים בחוף הים שנקראו: זולות!אבל הרשויות (באותם ימים רחוקים רחוקים) לא אהבו את המנהג הזה ובעיקר לא חיבבו את העובדה שכל זה קורה ללא תשלום, והחלו לתת בהם קנסות ועונשים. שילמדו בדרך הקשה שאין דבר שאין לו מחיר.
אך בני ישראל לא וויתרו והמשיכו להגיע לזולות, לחוף, עד שמועצת חוף כרמל העבירה חוק שאוסר להקים עוד זולות באזור החוף וכל מי שיעבור על החוק הזה ייענש.
וכך, המנהג המתוק הזה הולך ונעלם מהעולם, אבל לא בשבילי, ומקווה מאוד שגם לא בשבילכם!
כי בשבילי, בכל אופן, ככה נראה חופש אמיתי:
זולהההה בחוףףףף
ואני מתכנן לעשות ככל שביכולתי, להיות עם חופשי בארצנו ארץ ציון וירושלים.
יש עוד כמה מנהגים, כמו:
להתחדש בשיבולים,
להביא ביכורים,
לנסוע על טרקטור,
להסתובב במעגלים,
ולאכול ה-מון גבינה.
אז אנחנו לא ניתן לזה יד; ולכן, נדבר על אוכל שמתאים יותר לזולה בים, או לשולחן החג –
אוכל שמחזיק מעמד שבועות, אוכל שמתאים לכולם וטעים לכולם.
ואחד האהובים עלי ללא צל של ספק.
פקיילה
פקיילה זה רוטב מצומצם של תרד ומנגולד שמגיע מהמטבח הטריפוליטאי העשיר והטעים. הוא מגיע בעיקר עם קוסקוס, שעועית ובשר בבישול ארוך.
בפקיילה שלי אפשר להשתמש גם בתור ממרח לגבינות, בשרים ,טופו או בפני עצמו כממרח על כריך בבוקר.
הפקיילה יכול בעקרון לשבת חודשים במקרר, אבל כראה הוא ייגמר לכם עוד לפני שתספיקו למצמץ.
פקיילה
מצרכים
- קילו תרד
- קילו מנגולד
- צרור כוסברה
- צרור פטרוזיליה
- ראש של שום
- חצי ליטר שמן קנולה
- 10 גרם מלח
הכנה
מסירים את הגבעולים של התרד וחותכים גס,
מסירים את החלק הלבן של המנגולד וחותכים את החלק הירוק. חותכים את צרורות הפטרוזיליה והכוסברה דק דק, מקלפים את השום ומחממים מחבת גדולה על אש בינונית.
מוסיפים מלח תרד ומנגולד ונותנים לכל הנוזלים לצאת בערך חצי שעה עד שעה
לא לשכוח לערבב.
לסחוט ולתת לנוזלים להצטמצם.
מוסיפים לתערובת את צרורות הפטרוזיליה והכוסברה, אח״כ את שיני השום, מזליפים את השמן, מביאים לרתיחה
מחכים 7 דקות לאחר רתיחה ומורידים מהאש.
מקררים ומעבירים למעבד מזון חזק. טוחנים הכל ביחד עד לקבלת משחה ירוקה/שחורה עם טעמים מטורפים ועמוקים מאוד.
לכבוד שבועות, אני ממליץ למרוח על פחמימה חמה ולנשנש כהוגן.
בתמונות ניתן לראות את המנה של פקיילה בצורתה הטבעונית עם טופו, סלק ותפוחי אדמה.
חג שמח!
תגובות