טירת הקיימות של הכרמל

זה התחיל בבניין אחד, ומדביק עיר שלמה. ככה זה כשמתחילים למטה

בוקר אחד קיבלתי שיחת טלפון. מהצד השני אמרו שמדברים מלשכת ראש העיר של טירת כרמל. “עמיעד לפידות?” שואלים. “כן”.”אתמול מועצת העיר קיבלה החלטה שעירנו תהיה עיר הקיימות של ישראל”. כמעט נפלתי על הארץ. התיישבתי על גדר האבן בחצר, גם מופתע וגם מאושר.

השיחה הזאת הגיעה תוך כדי עבודתי בגינה הקהילתית שהקמתי בבניין שבו התגוררתי בטירת כרמל. באותו זמן שני ילדים מהשכונה עבדו איתי בגינה במרץ. הסתכלתי עליהם – איזה חמודים, כמה הם למדו בפרק זמן כל כך קצר!

כמו שכבר סיפרתי לכם כאן, יצרתי מודל של חקלאות בת קיימא. פיתחתי מודל לטיפול בפסולת ועליו קיבלתי לא מעט  תשבוחות ופרסים ובניתי ממכולות בית מגורים ירוק שמוכיח כי ניתן לבנות בתים אחרת. עברתי עם כל המשפחה לטירת כרמל במטרה להוכיח, בעיקר לעצמי, כי ניתן לחולל שינוי גם בדירה בעיר, בבית שכבר קיים ובבניין משותף. בגיליונות קודמים סיפרתי איך חוללנו שינוי בבניין ובשכונה, ואיך הדיירים התגייסו ולאט לאט הסביבה התחילה להשתנות…


לקריאת הכתבה המלאה התחברו או הצטרפו לבראשית

כתבות שאולי יעניינו אותך

עת השתחררתי הרופאים לא המליצו לי דבר

משבר נפשי של אחרי-הודו הוביל את לילה מאיה חפר לאשפוז כפוי במחלקה הפסיכיאטרית. לאחר החווייה הקשה, ובמהלך ההחלמה, החלה ללמוד עבודה עבודה סוציאלית, והיא השתתפה בהקמה ובניהול של "דיאלוג פתוח ישראל", ששואף לשנות מהיסוד את הגישה והטיפול בפגועי נפש

משבר נפשי של אחרי-הודו הוביל את לילה מאיה חפר לאשפוז כפוי במחלקה הפסיכיאטרית. לאחר החווייה הקשה, ובמהלך ההחלמה, החלה ללמוד עבודה עבודה סוציאלית, והיא השתתפה בהקמה ובניהול של “דיאלוג פתוח ישראל”, ששואף לשנות מהיסוד את הגישה והטיפול בפגועי נפש

תגובות

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

[login_fail_messaging]