האמא של הפסטות

היום אני מקדיש את הטור לאמא שלי שולי האהובה 
שלימדה אותי שאוכל הוא מרכז העולם 
או לפחות מרכז העולם שלי 
היא הלביאה שהיתה שם בשבילי בכל רגע בחיים 
תמיד הגנה עלי ושמרה עלי מכל משמר 
ונתנה את כל מה שהיה לה לתת.
הזיכרון הראשון שלי ממנה הוא סיפור על הכלב גורקי והשריפה. 
זה היה בחודשי החורף הקרים של שנת 1983.

גורקי, כלב קוקר ספאנייל זהוב שיער 
יפיוף וחכם בטירוף
אני 
בן 7 חודשים 
קטן זללן קשקשן ונמנמן
אימי, אז בת שלושים ומשהו 
יפה צעירה וחזקה כמו אמזונה,
מקלחת אותי ודואגת שאהיה נקי ומתוקתק
עוטפת אותי במגבת ומניחה אותי לישון 
תולה מעלי תנור מחמם, משכיבה אותי במיטה, מכסה
יוצאת מהחדר סוגרת את הדלת והולכת להכין לכל המשפחה סעודת מלכים.

התנור נפל על הרצפה… 
מדליק את הבובה שמדליקה את השטיח שמדליק את השמיכה  
ובינתיים במטבח שירים רגועים של אלה ולואי, 
ובישולים בישולים בישולים –  
קציצות, מקרונים,
תבשיל של זיתים חמים ובטח עוד איזה סיר ששכחתי.בשלב הזה גורקי כבר מבין שמשהו לא בסדר
הוא מתחיל לנבוח כמו משוגע 
ומושך בשולי שמלתה של אמא
מושך ומושך ומושך
עד שהיא מבינה שמשהו לא טוב קורה.

היא נותנת לו להוביל אותה לכיוון החדר 
וכשהיא פותחת את הדלת, היא רואה החדר כולו עולה באש
ואני הקטן השמנמן והנמנמן שוכב לי ככה ומחכה לאוכל 
נו, שמישהו יעשה “FIRE למנה” (פייר אומרים במטבח על מנה שצריכה לצאת מהר מהר במסעדה).
ואז,
אמא שלי הלביאה מזנקת לתוך החדר הבוער, קופצת לתוך האש בלי היסוס, לוקחת אותי וגם את גורקי משם 
ומוציאה את שנינו בריאים ושלמים החוצה. 
וכך קיבלתי את חיי בפעם השנייה בחיי 
וזאת שוב בזכות האחת והיחידה
אמא.

והיום נכין משהו קליל גם כי הנושא כבד וגם כי אמא שלי אמרה לי שהמתכונים שלי קשים לה מידי. 

פסטה של קישואים חמאה ולימון

מרכיבים לארבע מנות:

  • 500 גרם פסטה שאתן הכי אוהבות
  • 6 קישואים בגודל בינוני 
  • 200 גרם תרד שטוף
  • שמן זית
  • 100 גרם חמאה  
  • מיץ מלימון אחד
  • 100 גרם פרמזן/אבן יוגורט. 

הכנה:

צילום: אופיר גפקוביץ׳
  • מרתיחים מים בסיר שמתאים לפסטה
  • חותכים את הקישואים בצורה גסה 
  • שוטפים את התרד
  • כשהמים רותחים, חולטים במים את הקישואים ל-5 דקות
  • מעבירים למעבד מזון.
  • חולטים את התרד במשך 30 שניות ומעבירים לאותו מעבד מזון
  • מוסיפים את החמאה ואת הלימון 
  • טוחנים יחד במשך 30 שניות עד לקבלת מרקם אחיד וצבע ירוק זוהר.
  • את הפסטה מבשלים לפי הזמן שכתוב על האריזה. 
  • לסנן ולהוסיף על הפסטה עצמה מלח ושמן זית עד שממש טעים.
  • מעבירים למחבת גדולה, מוסיפים את הרוטב הירוק הזוהר 
  • ומבשלים הכל יחד עד רתיחה.
  • מסירים מהאש, מוסיפים פרמזן, מערבבים
  • מגישים לצלם ומעלים לאינסטוש

כי אמא שלי תמיד אומרת – מה שלא צולם כאילו לא נאכל.

כתבות שאולי יעניינו אותך

תרופת סבתא

אחרי שהפציעה גם בשמי הרייטינג של הטלוויזיה, הדמות הקומית של גברת רביע הפכה לתופעה סנסנציונית וחוצת ז'אנרים כשהיא מעבירה טיפולים זוגיים מהפכניים על הבמה, מול אולמות מלאים. נועם אנקר הזמינה למיטת הטיפולים את דניאל קישינובסקי, השחקן שמאחורי הדמות, ולמדה על מערכת היחסים העדינה שבין הסבתא זפטא לבין הנער שכמעט איבד את רגליו

אחרי שהפציעה גם בשמי הרייטינג של הטלוויזיה, הדמות הקומית של גברת רביע הפכה לתופעה סנסנציונית וחוצת ז’אנרים כשהיא מעבירה טיפולים זוגיים מהפכניים על הבמה, מול אולמות מלאים. נועם אנקר הזמינה למיטת הטיפולים את דניאל קישינובסקי, השחקן שמאחורי הדמות, ולמדה על מערכת היחסים העדינה שבין הסבתא זפטא לבין הנער שכמעט איבד את רגליו

תגובות

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

[login_fail_messaging]