פלפל שושקה ממולא ברגשות
אדם בתוך עצמו הוא גר
בתוך עצמו הוא גר
לפעמים עצוב או מר הוא
לפעמים הוא שר
לפעמים מתוק וטוב לו
מתבל המון
אבל, אבל לרוב
אדם בתוך עצמו מושלם.
שינוי קטן לטובת הטור…
אני מקווה ששלום חנוך ייקח את זה כמחווה ולא
כחוצפה שנגעתי ביצירת מופת שכזו.
רגשות במטבח הם דבר כמעט הכרחי בבישול אינטואיטיבי.
כשאני מבשל, ברוב המקרים הרגשות שלי יופיעו באוכל:
כשאני כועס האוכל לרוב יהיה חריף,
כשאני מאוהב האוכל יהיה מלוח,
מתיקות תגיע עם רצון לנחמה .
מר יגיע משאיפה לאיזון בבישול שלי, כי בחיים אין מתוק בלי מר.
וחמוץ! תמיד חמוץ.
כי הוא מזכיר לי את החיים, כי זה הטעם שלא מאפשר
להישאר באזור הנוחות,
וגם כי זה הטעם המועדף עלי.
אבל באמת, אני סאקר של איזונים
ומשתדל גם בבישול וגם בחיים לתת קצת מהכל.
כשאני חווה את כל מניפת הרגשות הזאת
יוצאים ממני הטעמים הטובים באמת.
אז בואו ניקח את כל הרגשות האלה
ונמלא איתם פלפל שושקה.
מתכון לפלפל שושקה ממולא בדמוי בשר מן הצומח ושאר חברים
רכיבים:
- 6 פלפל שושקה
- 4 עגבניות טעימות
- 2 שיני שום
- צרור שמיר
- 50 גרם צנובר
- 50 גרם שקדים קלופים וחתוכים למלבנים
- שלוק שמן זית
- 300 גרם של דמוי בשר טחון
- 100 גרם אורז בסמטי
- 200 גרם רסק עגבניות מהסוג שאתם אוהבים
- שתי כוסות מים
- מלח ופלפל בכמות שנכונה לכם
כי רק אתם יודעים מהי
- לשטוף את האורז ולסנן
- להניח בסיר לאחר סינון
- למזוג מים רותחים בגובה סנטימטר מעל האורז
- לפזר כפית מחוקה של מלח על כל כוס אורז
- לבשל על אש נמוכה כ-20 דקות
- לבזוק שמן זית לאחר הבישול
- לערבב עם מזלג נגד עין הרע
- למי שלא הבינ/ה כדאי כבר עכשיו להכין את האורז כי נזדקק לו בעוד רגע.
טריק לאורז לבן:
הכנה:
- התנור על 220 מעלות טורבו.
- חוצים עגבניות, עוטפים אותן במעט מלח ושמן זית ומכניסים לתנור,
- כשהחלק הפתוח של העגבניה כלפי מעלה.
- צולים כחצי שעה.
- מניחים מחבת על האש,
- בוזקים מעט שמן זית
- ומטגנים את דמוי הבשר עם קורט מלח עד להשחמה.
- מוסיפים שקדים וצנוברים, מטגנים עוד שלוש דקות,
- מוסיפים שום (פרוס דק),
- קוצצים את השמיר דק דק ומוסיפים.
- מורידים מהאש,
- טועמים ומוסיפים מלח ופלפל עד שזה בול.
- בקערה אחת נשים רסק עגבניות, נוסיף כוס מים ונערבב עד למרקם אחיד.
- בקערה אחרת נערבב את האורז ותערובת ה״בשר״.
- נפתח את השושקות באזור הראש, נחלץ את הגרעינים
- ונדחוס פנימה בעדינות את תערובת הכיף שעמלנו עליה עד כה.
- נוציא את העגבניות מהתנור ונעביר אותם למגש עמוק שמתאים לתנור.
- על העגבניות נסדר מלמעלה את הפלפל הממולא.
- מעליו ניצוק את רוטב העגבניות –
- ונחזיר לתנור לעוד חצי שעה.
- נוציא מהתנור לצלחת מהודרת,
- ניתן להוסיף יוגורט טבעוני מלמעלה
- ומומלץ גם לצלם ולתייג אותי באינסטוש.
- למי שמעוניינ/ת ניתן להחליף לבשר טחון אני לא שופט ?
- ומי שבא לה להוציא קצת עצבים שתזרוק פלפל שאטה למתכון.
תגובות