מרק עוף סוף
בראשית ברא אלוהים את הרעב ואת השובע
והמטבח והמקרר היו תוהו ובוהו
ורעשי הבטן עמדו על פני תהום.
ויאמר אלוהים:
“בשל, בני!”
ויאמר הבן:
“רעיון טוב, אבא”.
ויקום הבן ויבשל את אשר על ליבו לעשות.
לפרק הבריאה בחרתי להביא לנו את בסיס כל המאכלים,
מלך מלכי השולחן,
מלכת הלבבות האחת והיחידה
המנה שאיתה אלך לאי בודד,
המנה שתנחם אותי בכל רגע נתון,
המנה שתזין אותי תמיד,
שהריח שלה יטריף את חושיי,
שאחליק עליה ימינה בטינדר בכל עת,
שנישן יחד ונתחבק עד סוף הימים,
הלא היא…
מרק העוף!
נכין לנו מבעוד מועד:
שני סירים גדולים של 5 ליטר לפחות –
אחד לציר ואחד למרק עצמו.
קרש חיתוך, סכין טובה וקולפן מעולה.
מרכיבים:
- 1 קילו כנפיים
- חצי קילו גרונות עוף או הודו
- פילה מחזה עוף נקי ופרוס לפרוסות
- שמן זית
- מלח אטלנטי
- פלפל שחור גרוס
- 2 שורש סלרי
- 2 שורש פטרוזיליה
- 2 גזרים
- 6 מקלות סלרי
- חצי קילו דלעת
- 2 תפוחי אדמה
- בצל סגול
- 8 שיני שום
- צרור פטרוזיליה
- צרור כוסברה
- צרור שמיר
ויאלללללה נצא לדרך:
שוטפים היטב הכל ומניחים בצורה מסודרת,
מקלפים כל מה שיש לקלף ושומרים עבור הציר,
מסירים את גבעולי הירוקים ושומרים לציר.
הציר שלנו ייראה כמו הקומפוסט השכונתי אבל נשבע לכם שזה ישתלם.
נתחיל בציר של העוף.
מניחים בסיר וצולים לפי הסדר:
שמן זית
כף מלח אטלנטי
כף פלפל שחור
קילו כנפיים
חצי קילו גרונות עוף או הודו
קליפות של – תפוח אדמה, סלרי, שורש סלרי, שורש פטרוזיליה, גזר, דלעת, בצל, שום, וגבעולים משלושת הירוקים הקדושים (פטרוזיליה, שמיר, כוסברה).
צולים כ-20 דקות.
מוסיפים 3 ליטר מים,
מרתיחים ומקטינים לאש נמוכה יותר,
הציר אמור להיות על האש כשלוש שעות.
אפשר לצאת להפסקה לשנ”צ, ולחזור לאחר שעתיים לעבוד על המרק עצמו.
לסיר המרק:
3 ליטר מים ואז מוסיפים – שום, גזר, שורש סלרי, שורש פטרוזיליה, דלעת, סלרי ואת שלושת הירוקים, 2 כפות מלח אטלנטי.
מבשלים כשעה עד שהירקות מתרככים.
מוסיפים את פרוסות פילה העוף,
מבשלים עוד 15 דק ומורידים מהאש.
אז מורידים גם את הציר מהאש ומסננים במסננת דקה.
את הנוזל מוסיפים למרק,
מערבבים ומוסיפים מלח לתיקון טעמים.
לגבי הכנפיים והגרונות;
אם נשאר לכם כוח, פרקו את הבשר מהעצמות,
תוסיפו את הבשר למרק ואת העצמות תנו לכלב הקרוב לביתכם.
בתיאבון לכולם.
ספרו לנו איך יצא.
תגובות