מרק עוף סוף

‎בראשית ברא אלוהים את הרעב ואת השובע 
והמטבח והמקרר היו תוהו ובוהו 
ורעשי הבטן עמדו על פני תהום.
ויאמר אלוהים:
“‎בשל, בני!”
ויאמר הבן:
“‎רעיון טוב, אבא”.
ויקום הבן ויבשל את אשר על ליבו לעשות.

לפרק הבריאה בחרתי להביא לנו את בסיס כל המאכלים, 
מלך מלכי השולחן,
מלכת הלבבות האחת והיחידה
המנה שאיתה אלך לאי בודד,
המנה שתנחם אותי בכל רגע נתון,
המנה שתזין אותי תמיד,
שהריח שלה יטריף את חושיי, 
ש‎אחליק עליה ימינה בטינדר בכל עת,
ש‎נישן יחד ונתחבק עד סוף הימים, 
הלא היא…
מרק העוף!

נכין לנו מבעוד מועד: 

‎שני סירים גדולים של 5 ליטר לפחות  –
‎אחד לציר ואחד למרק עצמו.
קרש חיתוך, סכין טובה וקולפן מעולה. 

‎מרכיבים:

  • ‎1 קילו כנפיים
  • חצי קילו גרונות עוף או הודו
  • פילה מחזה עוף נקי ופרוס לפרוסות 
  • שמן זית
  • מלח אטלנטי
  • פלפל שחור גרוס
  • ‎2 שורש סלרי
  • 2 שורש פטרוזיליה
  • 2 גזרים 
  • ‎6 מקלות סלרי
  • חצי קילו דלעת
  • 2 תפוחי אדמה
  • בצל סגול
  • ‎8 שיני שום
  • צרור פטרוזיליה
  • צרור כוסברה
  • צרור שמיר

ויאלללללה נצא לדרך:

שוטפים היטב הכל ומניחים בצורה מסודרת,
מקלפים כל מה שיש לקלף ושומרים עבור הציר, 
מסירים את גבעולי הירוקים ושומרים לציר.
הציר שלנו ייראה כמו הקומפוסט השכונתי אבל נשבע לכם שזה ישתלם.
נתחיל בציר של העוף. 

מניחים בסיר וצולים לפי הסדר: 


שמן זית
כף מלח אטלנטי
כף פלפל שחור
קילו כנפיים
חצי קילו גרונות עוף או הודו
קליפות של – תפוח אדמה, סלרי, שורש סלרי, שורש פטרוזיליה, גזר, דלעת, בצל, שום, וגבעולים משלושת הירוקים הקדושים (פטרוזיליה, שמיר, כוסברה). 
צולים כ-20 דקות. 
מוסיפים 3 ליטר מים,
מרתיחים ומקטינים לאש נמוכה יותר,
הציר אמור להיות על האש כשלוש שעות. 
אפשר לצאת להפסקה לשנ”צ, ולחזור לאחר שעתיים לעבוד על המרק עצמו.

לסיר המרק:

3 ליטר מים ואז ‎מוסיפים –  שום, גזר, שורש סלרי, שורש פטרוזיליה, דלעת, סלרי ואת שלושת הירוקים, ‎2 כפות מלח אטלנטי.
מבשלים כשעה עד שהירקות מתרככים.
מוסיפים את פרוסות פילה העוף,
מבשלים עוד 15 דק ומורידים מהאש.
אז מורידים גם את הציר מהאש ומסננים במסננת דקה.
את הנוזל מוסיפים למרק,
מערבבים ומוסיפים מלח לתיקון טעמים. 
לגבי הכנפיים והגרונות; 
אם נשאר לכם כוח, פרקו את הבשר מהעצמות,
תוסיפו את הבשר למרק ואת העצמות תנו לכלב הקרוב לביתכם.

‎בתיאבון לכולם.
ספרו לנו איך יצא.

כתבות שאולי יעניינו אותך

מוסר ים וחציל צונאמי

במסעות שלי בעולם, בכל סיבוב שעשיתי בכל מקום אליו הגעתי נכנסתי תמיד למטבח המקומי לשחק קצת לצד המארחים עם חומרי הגלם המקומיים.
לאיי אנדמן הגעתי בשנת 2004 ישר אל חוף מס’ 5 היפה והבתולי ולפי הנוהל שלי נכנסתי למטבח לרחרח ולבדוק את אופי המקום.

מפגש הרכבות

אירועי אוקטובר מקבלים אצלנו יחס של סכסוך מקומי, אבל הסכסוך הזה תקוע כמו עצם בגרון לשני הפרוייקטים הרב-לאומיים הכי חשובים שמתחרים ביניהם על שליטה עולמית

אירועי אוקטובר מקבלים אצלנו יחס של סכסוך מקומי, אבל הסכסוך הזה תקוע כמו עצם בגרון לשני הפרוייקטים הרב-לאומיים הכי חשובים שמתחרים ביניהם על שליטה עולמית

באמפרים

לפני כמה ימים קראתי ראיון עם המנכ”ל של ערוץ הסטרימינג “אמזון פריים”, ובתשובה לשאלה על המתחרים הוא אמר “התחרות שלנו היא לא מול נטפליקס או ערוצי סטרימינג אחרים – רק מול שעות השינה של הצופה”. כבר שנים שהרייטינג של ערוצי השידור המסורתיים בצניחה חופשית

תגובות

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ב ללא רקע

הצטרפו לרשימת התפוצה של בראשית

קבלו עדכונים על כתבות חדשות, תחקירים מרתקים וסיפורים מרגשים 

החיים, עכשיו במבצע!

“החיים, עכשיו במבצע!” הוא אוסף מטוריו האישיים של גבי ניצן (באדולינה, פרא, שובה של המלכה ועוד), שהתפרסמו במגזין “בראשית” בשלוש השנים האחרונות. בכתיבה שופעת הומור, כנות ורגישות, הוא מזמין אותנו לעצור לרגע מהמרוץ ולהפנות את תשומת ליבנו לאלומות האור שבוקעות מתוך שגרת החיים המאתגרת של ישראל ב-2025.

פרקי הספר נוגעים בפשטות ובישירות, כמיטב סגנונו הייחודי של ניצן, בנקודות הכואבות של המציאות הישראלית. יש בהם רגעים של פחד ואימה לצד אומץ ואהבה, בדידות וניכור לצד חיבור עמוק לאדמה ולשורשים, כך הם מצליחים להאיר מחדש את מה שאנחנו שוכחים לפעמים לראות: את עצמנו.

“החיים, עכשיו במבצע!” הוא ספר פוקח עיניים, חכם וחשוב, שמזכיר לנו כמה חיוני להטיל ספק בכל מה שנדמה כאקסיומה, וכמה נפלא ופגיע להיות בני אדם. זהו ספר שמזמין כל אחד מאיתנו לחיות את החיים במלוא עוצמתם – כאן ועכשיו.

[login_fail_messaging]