מעקב בראשית 29.7.2022
התקשורת אוהבת סיפורים חמים. גם אנחנו. אבל לא פחות חשוב להמשיך ולהשגיח, כדי שלא יתקררו. מה התחדש בנושאים שעסקנו בהם בגיליונות הקודמים
ממשלת ישראל מוותרת בזאת
_______________________
יריב המר
בסוף חודש מאי ניסה ארגון הבריאות העולמי להעביר מתחת לרדאר את היסודות לאמנת טיפול במגיפות גלובלית. כל מדינות העולם התבקשו לאשר תיקונים לתקנות הבריאות שהציעה ארצות הברית, שלמעשה יאצילו את סמכויות הטיפול במגיפות על ארגון הבריאות העולמי, והעומד בראשה, ת’דרוס גברייסוס. לגברייסוס תוענק הסמכות הבלעדית להכריז על אירוע בטיחות עולמי, ובמקרה כזה המדינות המעורבות יאלצו ליישם את הנחיות של ארגון הבריאות העולמי ולשתף במידע. מי שלא יעמוד בהנחיות יוטלו עליו סנקציות, ותהיה סמכות לארגון הבריאות העולמי לשלוח לשטחו צוותי חירום.
האדישות היתה רבה בקרב חברי הכנסת שלנו וגם אנשי התקשורת, ומשלחת מטעם ישראל נשלחה לועידת ארגון הבריאות העולמי במטרה לאשר את התיקונים. ואולם, ברחבי העולם התגבשה אופוזיציה לתיקונים הללו. במדינות רבות קמו קבוצות קולניות שראו שמתחת לפני השטח מושלטת פה השתלטות עוינת על הריבונות של כל מדינה על ידי ארגון גלובלי, שממומן על ידי בעלי עניין, ושראשם לא נבחרו באופן דמוקרטי על ידי הציבור.
במהלך הדיונים התגלו הבעיות. שורה של מדינות אפריקאיות, ככל הנראה בהשפעה סינית מאחורי הקלעים, הביעו התנגדות לשינויים המוצעים. ביל גייטס, אחד המממנים הגדולים של ארגון הבריאות העולמי, השתתף במקביל בכינוס של הפורום הכלכלי העולמי בדאבוס, ורמז בנאומו שישנם עיכובים לתוכנית שלו למניעת מגיפות בכינוס המקביל בז’נבה. לבסוף נאלצו בארגון הבריאות העולמי להתקפל, ולהעלות להצבעה רק את האפשרות לדון בנושא בעתיד, הצעה שנתמכה על ידי 23 מדינות.
ובכן, בארגון הבריאות העולמי…
תגובות