כי האדם עץ השדה
בארצות הברית אפשר להפוך את גופות המתים לקומפוסט. ברוב העולם, בתי קברות סובלים ממצוקת נדל"ן חמורה. אבל עם גישה קצת אחרת, המוות יכול ליצור חיים חדשים
כְּשֶׁנָּמוּת יִקְבְּרוּ אוֹתָנוּ
בְּיִקְבֵי רִאשׁוֹן לְצִיּוֹן.
שָׁם יֶשְׁנָן עֲלָמוֹת
הַמַּגִּישׁוֹת כּוֹסוֹת
מְלֵאוֹת יַיִן אָדֹם אָדֹם…
(מילים ולחן: עממי).
מי מאיתנו לא מכיר את השיר המקברי הזה מתקופת קום המדינה, המתאר את הכמיהה להיקבר במקום שבו הדברים הטובים של החיים נמשכים ואף נמצאים בשפע… נזכרתי בו השבוע כשקראתי ידיעה מרתקת שבה נכתב כי מדינת ניו–יורק תהיה המדינה השישית בארה”ב שמאפשרת “קבורת קומפוסט”. על מה מדובר? בתוך מתקנים מיוחדים מניחים את הגופה ובתהליך קומפוסטציה מבוקר, הגופה מתפרקת וחוזרת להיות מה שהיינו בתחילת דרכנו – כי מהאדמה באנו ואליה נשוב. יש בתהליך זה הרבה היגיון, הוא לא תופס חלקי שטח לתמיד והוא מאפשר את המשך החיים בכדור הארץ. על פי הפרסום ב”הארץ”, מושלת מדינת ניו יורק, קתי הוקול, אישרה דרך קבורה חדשה ומדינת ניו יורק מצטרפת בכך לשש מדינות לפניה, שאישרו את סוג הקבורה הזה הנתפס כאלטרנטיבה ירוקה לקבורה ידידותית לסביבה. וושינגטון היתה החלוצה בארה”ב שאישרה בחוק להפוך שרידי אדם לקומפוסט (בשנת 2019). אחריה באו קולורדו, אורגון, ורמונט וקליפורניה.
תוכן בלעדי למנויי בראשית
לצפייה התחברו או הצטרפו (שבוע ראשון מתנה!)
לא משנה אם תפתחו היום את ערוץ 13,14, Y-net, וואלה או מאקו, סביר להניח שתמצאו את אותו תמהיל ידיעות שנע על הספקטרום בין תחזיות אפוקליפטיות, פרסומות וקליקבייטים.
מה זה עושה לתודעה שלנו? איך זה משפיע עלינו שכולם מתבוננים על העולם דרך אותו פילטר שחור, מתועש וחסר חיים? איך זה משפיע על התודעה שלך?
טים קוק מנכ”ל אפל אמר פעם “אם אתה לא משלם על מוצר, כנראה שהמוצר זה אתה”. בבראשית אנחנו מציעים לך להפסיק להיות המוצר של מהנדסי התודעה והתקשורת. אנחנו מזמינים אותך להחזיק בכיס עוד זוג משקפיים, כזה שאפשר להתבונן דרכו כשהכל נראה שחור ולראות שיש גם זווית אחרת, שממנה רואים צבעים ואהבה ואור, ולדעת שבזכותך קיים אמצעי תקשורת אחד שלעולם לא ימכור את הנשמה.
תגובות