אמנות, שלא נמות
האם אמנות יכולה לשנות את העולם? איתי זלאיט, שהציב את פסלו המוזהב של נתניהו בכיכרות, מאמין שהיא חייבת לנסות
אם יש משהו שהפתיע אותי והותיר אותי ללא מילים כבר בשלהי 2016, זמן שלטונו המבוסס של נתניהו, זה היה הניגוד הבולט בין הסערה והאיום הממשי על הדמוקרטיה, לבין הדממה לנוכח המתרחש מצד עולם האמנות הישראלי.
השקט המהדהד המתמשך של עולם האמנות הישראלי – זמרים, יוצרים, אמנים, שחקנים – מול חוקים מסוכנים שעברו בזמן שישנו, הסתה פרועה ופומבית נגד בית המשפט והמשטרה חדשות לבקרים (״לעלות על בג״צ עם D9״ למשל) ומהלכים בוטים לצמצום ופגיעה בחופש ובפרטיות שהפכו דבר שבשגרה.
תנועות והתארגנויות מחאה עממיות, כידוע, קמו ופעלו רבות. מחאת בלפור האדירה. הפגנות נגד ההגבלות של הקורונה. אבל גיבורי התרבות והאמנות…
תוכן בלעדי למנויי בראשית
לצפייה התחברו או הצטרפו (שבוע ראשון מתנה!)
לא משנה אם תפתחו היום את ערוץ 13,14, Y-net, וואלה או מאקו, סביר להניח שתמצאו את אותו תמהיל ידיעות שנע על הספקטרום בין תחזיות אפוקליפטיות, פרסומות וקליקבייטים.
מה זה עושה לתודעה שלנו? איך זה משפיע עלינו שכולם מתבוננים על העולם דרך אותו פילטר שחור, מתועש וחסר חיים? איך זה משפיע על התודעה שלך?
טים קוק מנכ”ל אפל אמר פעם “אם אתה לא משלם על מוצר, כנראה שהמוצר זה אתה”. בבראשית אנחנו מציעים לך להפסיק להיות המוצר של מהנדסי התודעה והתקשורת. אנחנו מזמינים אותך להחזיק בכיס עוד זוג משקפיים, כזה שאפשר להתבונן דרכו כשהכל נראה שחור ולראות שיש גם זווית אחרת, שממנה רואים צבעים ואהבה ואור, ולדעת שבזכותך קיים אמצעי תקשורת אחד שלעולם לא ימכור את הנשמה.
תגובות