שוטףפלוס ספרים – דצמבר
עטרה אופק עם המלצות קריאה לאסקפיזם בריא בתקופות קשות
לגיל הרך ולגן
מותר להיות עצובים
לפעמים עצב מגיע בהפתעה, ולפעמים יש ילדים שלא יודעים מה לעשות עם עצב. אני הייתי ילדה כזאת, והלוואי שהיה לי ספר כזה בילדותי, כי לא ידעתי אז שעצב הוא לגיטימי, ובבית עודדו אותי לגרש את העצב בכל מיני דרכים. פעם חשבתי שזה טוב, ושהודות לכך זכיתי בילדות מאושרת. למזלנו, כיום כבר יודעים כמה חשוב לתת לעצב מקום, כמו לכל רגש אחר; והספר הזה מסביר זאת בצורה הכי עדינה ויפה וידידותית שאפשר, במלים ובציורים.
העצב מצויר כמין צל שקוף, גדול וכחול, שנצמד אל הדמות הקטנה שבספר ואינו מרפה. במקום להחביא אותו או לפחד ממנו, מציע הספר בפשטות הצעה נפלאה: להתיידד איתו! וזה אומר – לתת לו שם, לשוחח איתו, לשאול אותו מה הוא צריך ולמה הוא בא…
כתבה בלעדית למנויי בראשית
להמשך קריאה התחברו או הצטרפו (שבוע ראשון מתנה!)
לא משנה אם תפתחו היום את ערוץ 13,14, Y-net, וואלה או מאקו, סביר להניח שתמצאו את אותו תמהיל ידיעות שנע על הספקטרום בין תחזיות אפוקליפטיות, פרסומות וקליקבייטים.
מה זה עושה לתודעה שלנו? איך זה משפיע עלינו שכולם מתבוננים על העולם דרך אותו פילטר שחור, מתועש וחסר חיים? איך זה משפיע על התודעה שלך?
טים קוק מנכ”ל אפל אמר פעם “אם אתה לא משלם על מוצר, כנראה שהמוצר זה אתה”. בבראשית אנחנו מציעים לך להפסיק להיות המוצר של מהנדסי התודעה והתקשורת. אנחנו מזמינים אותך להחזיק בכיס עוד זוג משקפיים, כזה שאפשר להתבונן דרכו כשהכל נראה שחור ולראות שיש גם זווית אחרת, שממנה רואים צבעים ואהבה ואור, ולדעת שבזכותך קיים אמצעי תקשורת אחד שלעולם לא ימכור את הנשמה.
תגובות