קרב המוחות הגדול
באיחור לא אופנתי גילתה גוגל ששירות הבינה המלאכותית של מיקרוסופט מאיים להדיח אותה משליטתה הבלעדית על המידע העולמי. השקה פזיזה של מנוע מתחרה גרמה תוך דקות להפסד של 100 מיליארד דולר, אבל כשמדובר במלחמה על כל הקופה, זה כסף קטן
בנובמבר 2022 הושק שירות ה–ChatGPT של OpenAI, שמטרתו להנגיש לציבור את מודלים מתקדמים של שפה המשתמשים בבינה מלאכותית כדי לאפשר למשתמשים לשאול שאלות בשפה חופשית ולקבל תשובות המנוסחות היטב על ידי המחשב. השימושים לטכנולוגיה מגוונים: הסבר מבוסס מידע על שאלות; תימצות מידע לכמה משפטים פשוטים; כתיבת מאמרים ואף ספרים שלמים; כתיבת שירים; השראה באמצעות מבחר רעיונות; כתיבת קוד תוכנה לביצוע פעולות המוסברות בשפה חופשית על ידי המשתמש ועד ועוד. שופט בית משפט הצליח לכתוב פסק דין באמצעות הטכנולוגיה. באוניברסיטאות מתקשים להתמודד עם שטף העבודות המוגשות שנכתבו על ידי מחשב ולא על ידי הסטודנטים. הטכנולוגיה שברה את שיא האימוץ המהיר, כשבסוף ינואר כבר נרשמו מעל מיליון משתמשים לפלטפורמה. שווי החברה OpenAI נסק ל–29 מיליארד דולר תוך זמן קצר.
תוכן בלעדי למנויי בראשית
לצפייה התחברו או הצטרפו (שבוע ראשון מתנה!)
לא משנה אם תפתחו היום את ערוץ 13,14, Y-net, וואלה או מאקו, סביר להניח שתמצאו את אותו תמהיל ידיעות שנע על הספקטרום בין תחזיות אפוקליפטיות, פרסומות וקליקבייטים.
מה זה עושה לתודעה שלנו? איך זה משפיע עלינו שכולם מתבוננים על העולם דרך אותו פילטר שחור, מתועש וחסר חיים? איך זה משפיע על התודעה שלך?
טים קוק מנכ”ל אפל אמר פעם “אם אתה לא משלם על מוצר, כנראה שהמוצר זה אתה”. בבראשית אנחנו מציעים לך להפסיק להיות המוצר של מהנדסי התודעה והתקשורת. אנחנו מזמינים אותך להחזיק בכיס עוד זוג משקפיים, כזה שאפשר להתבונן דרכו כשהכל נראה שחור ולראות שיש גם זווית אחרת, שממנה רואים צבעים ואהבה ואור, ולדעת שבזכותך קיים אמצעי תקשורת אחד שלעולם לא ימכור את הנשמה.
תגובות