עטוף ברחמים
פרשת השבוע - פרשת "בראשית"

בְּרֵאשִׁית בָּרָא אֱלֹהִים אֵת הַשָּׁמַיִם וְאֵת הָאָרֶץ׃ וְהָאָרֶץ הָיְתָה תֹהוּ וָבֹהוּ וְחֹשֶׁךְ עַל־פְּנֵי תְהוֹם וְרוּחַ אֱלֹהִים מְרַחֶפֶת עַל־פְּנֵי הַמָּיִם׃ (בראשית א’:א-ב). כך מתחיל סיפור הבריאה המוכר כל כך, הנראטיב העברי הקדום שהפך אוניברסלי לכמה שנות אלף לפני שהחלה לרדת קרנו המיתית והחלה לעלות קרנן המדעית של תורות אחרות על מפץ גדול, על מרק קדום, על אבולוציה. עד שגֵּן התורשה תפס את מקומו של גַּן העדן. ועדיין. הוא שם, צרוב בתודעתנו ובכל נימי תפקודינו כיצורים אנושיים. זה הסיפור שיצר את יחידת הזמן השבועית, שהאנושות כולה מתנהלת בתיאום על פיה, כאילו זו דרך הטבע, על אף שאין עוד יצור שבמצבו הטבעי, הפראי, יודע מה זה “שבוע”.
זה הסיפור המובן לנו מאליו כל כך בעודנו מסתובבים בעולם, רודים בִדְגַת הַיָּם וּבְעוֹף הַשָּׁמַיִם וּבַבְּהֵמָה וּבְכָל־הָאָרֶץ וּבְכָל־הָרֶמֶשׂ הָרֹמֵשׂ עַל־הָאָרֶץ, (א’:כו), מדברים, ממציאים מילים וקוראים שמות לְכָל־הַבְּהֵמָה וּלְעוֹף הַשָּׁמַיִם וּלְכֹל חַיַּת הַשָּׂדֶה (ב’:יט) ולכל שאר מיני היצורים, הצמחים, הסלעים והחלקיקים ביקום. אך מה שהיום כה מובן מאליו, היה בזמנו, כלומר בראשית הזמן, מהפכני…
תוכן בלעדי למנויי בראשית
לצפייה התחברו או הצטרפו (שבוע ראשון מתנה!)

לא משנה אם תפתחו היום את ערוץ 13,14, Y-net, וואלה או מאקו, סביר להניח שתמצאו את אותו תמהיל ידיעות שנע על הספקטרום בין תחזיות אפוקליפטיות, פרסומות וקליקבייטים.
מה זה עושה לתודעה שלנו? איך זה משפיע עלינו שכולם מתבוננים על העולם דרך אותו פילטר שחור, מתועש וחסר חיים? איך זה משפיע על התודעה שלך?
טים קוק מנכ”ל אפל אמר פעם “אם אתה לא משלם על מוצר, כנראה שהמוצר זה אתה”. בבראשית אנחנו מציעים לך להפסיק להיות המוצר של מהנדסי התודעה והתקשורת. אנחנו מזמינים אותך להחזיק בכיס עוד זוג משקפיים, כזה שאפשר להתבונן דרכו כשהכל נראה שחור ולראות שיש גם זווית אחרת, שממנה רואים צבעים ואהבה ואור, ולדעת שבזכותך קיים אמצעי תקשורת אחד שלעולם לא ימכור את הנשמה.

מנוי דיגיטלי – גישה מלאה לספריית התוכן של בראשית

מנוי חודשי למגזין “בראשית” – חודש ניסיון

אמנם יפה מאד פירושך למילה רחמנא, אך דומני שהתרגום הנכון הוא רחמן, הלא כן?
ואולי שורש המילה רחמן היא רחם?
שורש ר.ח.מ הוא אכן שורש כינויי האלוהות בעברית ערבית וארמית – הרחמן, הרחום, אל-רחמאן אל-רחים, רחמנא – ומשמעות השורש בכל השפות זהה, ומייצגת גם את מידת הרחמים הגדולה וגם את האיבר שבו נוצר האדם.