מקדימים מכה לתרופה
מה היה קורה לו היה בידיך פטנט רשום לתרופה טבעית לקורונה? ד״ר רחל אלקלעי (עו״ד) יודעת את התשובה: במקרה הטוב יתעלמו ממך, במקרה הגרוע יזלזלו ויעליבו אותך
לרגל יום האישה הבינלאומי שחל ב-8 במרץ 2022, הופק בעיתון הארץ מוסף שיווקי רפואי. “ראיתי בכך הזדמנות מצוינת לפרסם את הסיפור שלנו כי עד היום חוץ מהג’רוזלם פוסט בעצם לא קיבלנו שום חשיפה לתרופה שלנו”, מספרת עורכת דין רחל אלקלעי, בעלת חברה בתחום הביוטק. היא פנתה למחלקת השיווק של הארץ וסגרה איתם על פרסום כתבה שיווקית במוסף הכתוב ובאתר של העיתון, תמורת 10,000 שקל. אלא שממש לפני צאת הגיליון, אחרי שהכתבה כבר היתה מוכנה ומעומדת גרפית, המחלקה המשפטית של העיתון החליטה לפתע לגנוז אותה. בהתחשב בכך שמדובר בכתבה פרסומית שמכניסה לקופת הארץ אלפי שקלים, זו היתה בהחלט תפנית מפתיעה בעלילה. לדברי אלקלעי, ההסבר של מחלקת השיווק על הגניזה הבלתי צפויה היה ש”מצטערים, אך לא ניתן לפרסם כתבה על תרופה שעדיין נמצאת בהליכי מחקר”. אלקלעי לא השתכנעה מהתשובה. “ראיתי באותו מוסף כתבות אחרות על תרופות שמצויות בתהליכי מחקר אבל משום מה…
תוכן בלעדי למנויי בראשית
לצפייה התחברו או הצטרפו (שבוע ראשון מתנה!)
לא משנה אם תפתחו היום את ערוץ 13,14, Y-net, וואלה או מאקו, סביר להניח שתמצאו את אותו תמהיל ידיעות שנע על הספקטרום בין תחזיות אפוקליפטיות, פרסומות וקליקבייטים.
מה זה עושה לתודעה שלנו? איך זה משפיע עלינו שכולם מתבוננים על העולם דרך אותו פילטר שחור, מתועש וחסר חיים? איך זה משפיע על התודעה שלך?
טים קוק מנכ”ל אפל אמר פעם “אם אתה לא משלם על מוצר, כנראה שהמוצר זה אתה”. בבראשית אנחנו מציעים לך להפסיק להיות המוצר של מהנדסי התודעה והתקשורת. אנחנו מזמינים אותך להחזיק בכיס עוד זוג משקפיים, כזה שאפשר להתבונן דרכו כשהכל נראה שחור ולראות שיש גם זווית אחרת, שממנה רואים צבעים ואהבה ואור, ולדעת שבזכותך קיים אמצעי תקשורת אחד שלעולם לא ימכור את הנשמה.
תגובות