מחאה בגיבוש
20,000 אנשים אישרו בפייסבוק הגעה, אבל רק 10 אחוז מתוכם נכחו בהפגנה של מחאת הדיור 22, שהתקיימה במוצ"ש האחרון, בכיכר הבימה בתל אביב. המשטרה העריכה שהיו שם בין 1,800 ל- 2,500 מפגינים. מחאת יוקר המחיה 2022, למודת ניסיון מהכישלון של 2011, מנסה עכשיו להתבגר, לאחד כוחות ולנסח דרישות ברורות
20,000 אנשים אישרו בפייסבוק הגעה, אבל רק 10 אחוז מתוכם נכחו בהפגנה של מחאת הדיור 22, שהתקיימה במוצ”ש האחרון, בכיכר הבימה בתל אביב. המשטרה העריכה שהיו שם בין 1,800 ל- 2,500 מפגינים.
גיל סהר, מראשי המחאה, מסביר זאת כך: ״אנשים בפוסט טראומה מ–2011. הם יצאו לרחובות, ראו כמויות אדירות של אזרחים – וכלום לא קרה. באו ועשו עליהם סיבוב פוליטי עם יאיר לפיד וסתיו שפיר. אני רואה את התגובות ברשתות החברתיות, תגובות שמהדהדות אכזבה, ייאוש וחוסר תקווה. אני לגמרי יכול להבין את זה״. סהר מעיד על עצמו כי גם הוא חווה את אותו חוסר אונים וחוסר אמון עד לפני שלושה שבועות.
“עכשיו אני יותר אופטימי. אני רואה את ההתעוררות. זו רק ההפגנה הראשונה שמהווה יריית פתיחה לבאות אחריה, וכבר הגענו ל–2,000 אנשים…
תוכן בלעדי למנויי בראשית
לצפייה התחברו או הצטרפו (שבוע ראשון מתנה!)
לא משנה אם תפתחו היום את ערוץ 13,14, Y-net, וואלה או מאקו, סביר להניח שתמצאו את אותו תמהיל ידיעות שנע על הספקטרום בין תחזיות אפוקליפטיות, פרסומות וקליקבייטים.
מה זה עושה לתודעה שלנו? איך זה משפיע עלינו שכולם מתבוננים על העולם דרך אותו פילטר שחור, מתועש וחסר חיים? איך זה משפיע על התודעה שלך?
טים קוק מנכ”ל אפל אמר פעם “אם אתה לא משלם על מוצר, כנראה שהמוצר זה אתה”. בבראשית אנחנו מציעים לך להפסיק להיות המוצר של מהנדסי התודעה והתקשורת. אנחנו מזמינים אותך להחזיק בכיס עוד זוג משקפיים, כזה שאפשר להתבונן דרכו כשהכל נראה שחור ולראות שיש גם זווית אחרת, שממנה רואים צבעים ואהבה ואור, ולדעת שבזכותך קיים אמצעי תקשורת אחד שלעולם לא ימכור את הנשמה.
תגובות