למי קראת נאצי?
אסור להשוות או חובה להשוות? לפעמים זה ממש מתבקש, כמו במקרה המעניין של השר ל"ביטחון לאומי" שלנו
בפסק הדין המוביל בשאלה הטעונה הזו, מככב לא אחר מאשר השר הנוכחי ל”ביטחון לאומי” (תיק רע”א 10520/03 איתמר בן גביר נגד אמנון דנקנר) והוא ניתן בבית המשפט העליון על ידי הרכב השופטים — ריבלין פרוקצ’יה וארבל ב-12.11.2006. הכל התחיל באירוע שהתרחש במהלך תוכנית הטלוויזיה דאז “פופוליטיקה”, ששודרה ב-24.10.1995 (כשבועיים לפני רצח רבין!) שבה הסבו אל שולחן הדיונים, העיתונאי אמנון דנקנר ופעיל הימין דאז איתמר בן-גביר. במהלך ההתנצחויות בין המשתתפים בתוכנית פלט דנקנר כלפי בן גביר: “מותר להתגונן מול איתמר הקטן הנאצי הזה”; וגם-“סתום את הפה נאצי מלוכלך”. בן גביר הגיש כנגד דנקנר תביעה לבית משפט השלום על פי חוק איסור לשון הרע. בית משפט השלום קיבל את התביעה, אבל העמיד את סכום הפיצוי על שקל אחד בלבד. לבית המשפט המחוזי הוגשו ערעורים הן על ידי דנקנר והן על ידי בן גביר. בית המשפט המחוזי קבע כי לדנקנר עומדת הגנת תום הלב שאותה נפרש בהמשך, ומשכך אינו חייב גם בתשלום השקל האחד שנפסק לחובתו. בן גביר הגיש בקשת רשות ערעור לבית המשפט העליון וזה כבר דן בליבה של טענת הדיבה של בן גביר נגד דנקנר שכאמור כינהו פעמיים בכינוי “נאצי”…
תוכן בלעדי למנויי בראשית
לצפייה התחברו או הצטרפו (שבוע ראשון מתנה!)
לא משנה אם תפתחו היום את ערוץ 13,14, Y-net, וואלה או מאקו, סביר להניח שתמצאו את אותו תמהיל ידיעות שנע על הספקטרום בין תחזיות אפוקליפטיות, פרסומות וקליקבייטים.
מה זה עושה לתודעה שלנו? איך זה משפיע עלינו שכולם מתבוננים על העולם דרך אותו פילטר שחור, מתועש וחסר חיים? איך זה משפיע על התודעה שלך?
טים קוק מנכ”ל אפל אמר פעם “אם אתה לא משלם על מוצר, כנראה שהמוצר זה אתה”. בבראשית אנחנו מציעים לך להפסיק להיות המוצר של מהנדסי התודעה והתקשורת. אנחנו מזמינים אותך להחזיק בכיס עוד זוג משקפיים, כזה שאפשר להתבונן דרכו כשהכל נראה שחור ולראות שיש גם זווית אחרת, שממנה רואים צבעים ואהבה ואור, ולדעת שבזכותך קיים אמצעי תקשורת אחד שלעולם לא ימכור את הנשמה.
תגובות