כלי משחק מדמם
המלחמה באוקראינה לא תיפסק בדרכי מו"מ ופשרה, כי היא טובה לפוטין (שסוף סוף מחזיר למערב יריקה בעין) וטובה לאמריקה (שמגלגלת עשרות מיליארדים לחברות נשק ואבטחה אמריקאיות). למי היא לא טובה? לתושבי אוקראינה ול-50 מיליון תושבי הארצות העניות שהצטרפו השנה למעגל התת-תזונה, בגלל הפגיעה באספקת המזון שלהם. אבל התקשורת בארץ ובעולם המערבי בוחרת בסיפורי וולט דיסני של שחור נגד לבן
“האם אוקראינה לא שילמה די?!” שאל בזעם נשיא אוקראינה, וולודימיר זלנסקי, בנאום וידאו שהעניק במהלך פסגת נאט”ו במדריד בסוף חודש יוני האחרון. על רקע דגל הלאום, לבוש כהרגלו בחולצת חאקי וחמוש בזקן מטופח, שב הנשיא הצעיר ודרש “ערבויות ביטחון” עבור מדינתו, והדגיש את הצורך “למצוא לאוקראינה מקום במרחב הביטחון המשותף.”
יושבי האולם, שצפו בנאום מעל מסך ענקי, הבינו היטב למה כיוון זלנסקי. ימים ספורים לפני הפסגה נודע על הצטרפותן ההיסטורית של שבדיה ופינלנד לברית נאט”ו. המהלך הזה שבר מסורת ארוכה של נייטרליות סקנדינבית, היה מהיר ולא נתקל בקשיים מיוחדים. מנגד, הצטרפות אוקראינה לברית הצפון אטלנטית…
תוכן בלעדי למנויי בראשית
לצפייה התחברו או הצטרפו (שבוע ראשון מתנה!)
לא משנה אם תפתחו היום את ערוץ 13,14, Y-net, וואלה או מאקו, סביר להניח שתמצאו את אותו תמהיל ידיעות שנע על הספקטרום בין תחזיות אפוקליפטיות, פרסומות וקליקבייטים.
מה זה עושה לתודעה שלנו? איך זה משפיע עלינו שכולם מתבוננים על העולם דרך אותו פילטר שחור, מתועש וחסר חיים? איך זה משפיע על התודעה שלך?
טים קוק מנכ”ל אפל אמר פעם “אם אתה לא משלם על מוצר, כנראה שהמוצר זה אתה”. בבראשית אנחנו מציעים לך להפסיק להיות המוצר של מהנדסי התודעה והתקשורת. אנחנו מזמינים אותך להחזיק בכיס עוד זוג משקפיים, כזה שאפשר להתבונן דרכו כשהכל נראה שחור ולראות שיש גם זווית אחרת, שממנה רואים צבעים ואהבה ואור, ולדעת שבזכותך קיים אמצעי תקשורת אחד שלעולם לא ימכור את הנשמה.
תגובות