יצאתי לוויפאסנה, חזרתי מואר?
השכמה בארבע בבוקר, שתי ארוחות טבעוניות ביום, תענית שתיקה. למה אינספור אנשים מוכנים לשלם סכומים נכבדים ולהקדיש עשרה ימים לחוויה הזאת? איך זה קשור למידת האטרקטיביות של אישה על גשר? ואיך המדע מהדהד את תובנותיו של מורה בורמזי שמנמן?
לפני כחודשיים חזרתי מסדנת ויפאסנה שנערכה בסרי לנקה. זו היתה הפעם השניה שהתנסיתי בשיטה. האם חזרתי מואר ואעשה עוד סדנה בפעם השלישית?
ויפאסנה זו שיטת מדיטציה עתיקה, שלפי המסורת הבודהיסטית התגלתה על ידי בודהה בכבודו ובעצמו, לפני יותר מ-2,500 שנה ומאז השתמרה מתכונתה המקורית. כיום פועלים מאות מרכזים בכל רחבי העולם, שבהם מלמדים ויפאסנה בדיוק לפי אותם חוקים, שטווה בזמנו סאטיה נאראיין גואנקה, הנחשב אבי הוויפאסנה המודרנית.
גואנקה נולד ב-1924 למשפחה הודית אמידה אך גדל בבורמה…
תוכן בלעדי למנויי בראשית
לצפייה התחברו או הצטרפו (שבוע ראשון מתנה!)
לא משנה אם תפתחו היום את ערוץ 13,14, Y-net, וואלה או מאקו, סביר להניח שתמצאו את אותו תמהיל ידיעות שנע על הספקטרום בין תחזיות אפוקליפטיות, פרסומות וקליקבייטים.
מה זה עושה לתודעה שלנו? איך זה משפיע עלינו שכולם מתבוננים על העולם דרך אותו פילטר שחור, מתועש וחסר חיים? איך זה משפיע על התודעה שלך?
טים קוק מנכ”ל אפל אמר פעם “אם אתה לא משלם על מוצר, כנראה שהמוצר זה אתה”. בבראשית אנחנו מציעים לך להפסיק להיות המוצר של מהנדסי התודעה והתקשורת. אנחנו מזמינים אותך להחזיק בכיס עוד זוג משקפיים, כזה שאפשר להתבונן דרכו כשהכל נראה שחור ולראות שיש גם זווית אחרת, שממנה רואים צבעים ואהבה ואור, ולדעת שבזכותך קיים אמצעי תקשורת אחד שלעולם לא ימכור את הנשמה.
כתבה מאלפת ( כמו הויפסנה שמבקשת ל”אלף” את התודעה המוסחת) כתבה שמשלבת עומק , גיבוי מחקרי וחוויה אישית מרתקת , התבוננות יפה ומאוזנת על הדברים. כתיבה מרתקת ומעניינת.