חזון הצמות היבשות
גרטה תונברג הנערה היא כנראה אדם טוב וישר דרך, אבל אותה כמעט איש אינו מכיר. גרטה תונברג האייקון, לעומת זאת, היא דוגמה לאופן הנבזי שבו האוליגרכיה התאגידית משתמשת בתום ליבנו כדי להמשיך לזהם ולנצל את הפלנטה ללא הפרעה
איך זה שאנחנו תמיד הולכים שולל אחר דבר כה פשוט כמו סיפור?” שאל המחבר השוודי דייוויד פיליפס בפתח הרצאת TED שנשא במרץ 2017. “ובכן,” הוא ענה, “הכול תלוי בדבר אחד יסודי: מעורבות רגשית. ככל שאנו מעורבים יותר רגשית, כך גם משתבשת התפיסה הביקורתית והאובייקטיבית שלנו”. פיליפס המתואר כמומחה “לקומוניקציה ולמיומנויות המצגת”, הוא דמות מוכרת למדי בזירה העסקית והתקשורתית בשוודיה. הרצאותיו מתמקדות בשיפור כישורי המכירות והמנהיגות באמצעות טכניקות עתיקות יומין של מספרי סיפורים שבכוחן “להציף את המוח בהורמונים המערערים את כושר ההבחנה שלנו”.
פיליפס אמנם נראה כמו דגם נדוש למדי בסדרת נואמי המוטיבציה וסוחרי ההשראה מן הזן הניו-אייג’י, אולם אין ספק שהוא מצליח להמחיש בכישרון רב את אחד מרזיה המסתוריים של נפש האדם…
תוכן בלעדי למנויי בראשית
לצפייה התחברו או הצטרפו (שבוע ראשון מתנה!)
לא משנה אם תפתחו היום את ערוץ 13,14, Y-net, וואלה או מאקו, סביר להניח שתמצאו את אותו תמהיל ידיעות שנע על הספקטרום בין תחזיות אפוקליפטיות, פרסומות וקליקבייטים.
מה זה עושה לתודעה שלנו? איך זה משפיע עלינו שכולם מתבוננים על העולם דרך אותו פילטר שחור, מתועש וחסר חיים? איך זה משפיע על התודעה שלך?
טים קוק מנכ”ל אפל אמר פעם “אם אתה לא משלם על מוצר, כנראה שהמוצר זה אתה”. בבראשית אנחנו מציעים לך להפסיק להיות המוצר של מהנדסי התודעה והתקשורת. אנחנו מזמינים אותך להחזיק בכיס עוד זוג משקפיים, כזה שאפשר להתבונן דרכו כשהכל נראה שחור ולראות שיש גם זווית אחרת, שממנה רואים צבעים ואהבה ואור, ולדעת שבזכותך קיים אמצעי תקשורת אחד שלעולם לא ימכור את הנשמה.
המאמר סלט מרשים ומרתק של עובדות, וחלקי עובדות שעדיין צריכות להיבדק כי יש מצב שחלקן מוטעות.
יש טעות אחת שאותי כחקלאי מחייבת לתקן : ” “מונסנטו” המשתמשת בכמויות עצומות של קוטל החרקים “ראונדאפ”.”
“ראונדפ קוטל *עשבים* כללי ולא קוטל *חרקים*, תוצרת “מונסנטו”. זהו חומר מסרטן אשר בהרבה מדינות נאסר לשימוש כולל ישראל. אבל בגלל שהזיכיון על הפטנט פג לפני למעלה מעשרים שנים יש בשוק המון תחליפים ששימושם לא נאסר .