ההיסטוריה הלא מסופרת של אנרכיזם
איך הפך רעיון תמים על חופש מעריצות למושג בזוי ומעליב? מסיבות דומות לכך שהביטוי "לכו להזדיין" נחשב קללה. בפעם הבאה שיכנו אתכם אנרכיסטים, חייכו בתודה
בשנים האחרונות, בכל פעם שהתקשורת או הממשל רוצים לגנות ציבור שלא יורד להם טוב בגרון, הם מכנים אותם בשם הגנאי האולטימטיבי “אנרכיסטים”. הגידוף הזה לא תמיד מבוסס על ידע נרחב, וכך למשל אם תשאלו את הפוליטיקאים שלנו סביר להניח שהם יסבירו לכם שמדובר באנשים שמחרבנים ליד הבית שלהם בהפגנות.
גם עבור שאר הציבור, המושג אנרכיה טעון בקונוטציה שלילית מאוד. כאוס, פריעת-חוק ואלימות הם רק חלק מהאסוציאציות שמתחברות כמעט באופן אוטומטי למושג הזה. לכן מפתיע לגלות שהמשמעות האתימולוגית המקורית של המילה אנרכיה אומרת כמעט בדיוק את ההפך. המילה אנרכיה מגיעה משתי מילים יווניות – An (אן) שמשמעותה “ללא”, או “בלי” ו-Archon (ארקון), שמשמעותה היא “שליט”…
תוכן בלעדי למנויי בראשית
לצפייה התחברו או הצטרפו (שבוע ראשון מתנה!)
לא משנה אם תפתחו היום את ערוץ 13,14, Y-net, וואלה או מאקו, סביר להניח שתמצאו את אותו תמהיל ידיעות שנע על הספקטרום בין תחזיות אפוקליפטיות, פרסומות וקליקבייטים.
מה זה עושה לתודעה שלנו? איך זה משפיע עלינו שכולם מתבוננים על העולם דרך אותו פילטר שחור, מתועש וחסר חיים? איך זה משפיע על התודעה שלך?
טים קוק מנכ”ל אפל אמר פעם “אם אתה לא משלם על מוצר, כנראה שהמוצר זה אתה”. בבראשית אנחנו מציעים לך להפסיק להיות המוצר של מהנדסי התודעה והתקשורת. אנחנו מזמינים אותך להחזיק בכיס עוד זוג משקפיים, כזה שאפשר להתבונן דרכו כשהכל נראה שחור ולראות שיש גם זווית אחרת, שממנה רואים צבעים ואהבה ואור, ולדעת שבזכותך קיים אמצעי תקשורת אחד שלעולם לא ימכור את הנשמה.
תגובות