להשוות או לא להשוות, זאת השאלה
אימוץ המדע כבסיס להסתה ולאפליה היה מוטיב מרכזי בתעמולה הנאצית. אימוץ ה"אמת המדעית" לטובת תעמולה אנטישמית מופיע בכל סרטי התעמולה. גם אלברט איינשטיין הוכפש על ידי התעמולה הנאצית כמכחיש מדע וכמי שהמדע שהוא מקדם הינו מדע כוזב
הבה נשווה:
חוקי נירנברג התקבלו ב-15 בספטמבר 1935 וכללו שלושה חוקים:
1. חוק הדגל
2. חוק אזרחות הרייך
3. החוק להגנת הדם הגרמני והכבוד הגרמני
חוק אזרחות הרייך קבע כי רק לבעלי דם גרמני, התנהגות נאצית ותושבי גרמניה תינתן אזרחות גרמנית. החוק יצר בין לילה שלושה מעמדות – “אזרחי הרייך” (Reichsbürger), “נתיני הרייך” (Staatsangehörige) וזרים (Ausländer – תושבים שאינם אזרחים). בין שאר הזכויות שנשללו מהיהודי, שהינו נתין ולא אזרח, היא הזכות להגנה משפטית. הצעד הראשון אל מימוש האידיאולוגיה הנאצית היה…
תוכן בלעדי למנויי בראשית
לצפייה התחברו או הצטרפו (שבוע ראשון מתנה!)
לא משנה אם תפתחו היום את ערוץ 13,14, Y-net, וואלה או מאקו, סביר להניח שתמצאו את אותו תמהיל ידיעות שנע על הספקטרום בין תחזיות אפוקליפטיות, פרסומות וקליקבייטים.
מה זה עושה לתודעה שלנו? איך זה משפיע עלינו שכולם מתבוננים על העולם דרך אותו פילטר שחור, מתועש וחסר חיים? איך זה משפיע על התודעה שלך?
טים קוק מנכ”ל אפל אמר פעם “אם אתה לא משלם על מוצר, כנראה שהמוצר זה אתה”. בבראשית אנחנו מציעים לך להפסיק להיות המוצר של מהנדסי התודעה והתקשורת. אנחנו מזמינים אותך להחזיק בכיס עוד זוג משקפיים, כזה שאפשר להתבונן דרכו כשהכל נראה שחור ולראות שיש גם זווית אחרת, שממנה רואים צבעים ואהבה ואור, ולדעת שבזכותך קיים אמצעי תקשורת אחד שלעולם לא ימכור את הנשמה.
תגובות