כשבנקים נופלים
קריסתו של בנק SVB בארה"ב היא סימפטום לתהליך סוחף יותר. מצד אחד כבר ברור ש"כסף בבנק" הוא לא בהכרח כסף בטוח. מצד שני אם נוציא אותו משם נקרב את תסריט האימים של כסף דיגיטלי גלובלי
* (אין לראות בכתבה הזו יעוץ פיננסי משום סוג, אבל זה לא רעיון רע להתחיל לגדל ירקות בגינה)
בנקים בעולם קורסים בזה אחר זה. הממשלות מבינות את חומרת הענין, מתגייסות ופועלות לחילוץ הכספים עבור הלקוחות, אבל האם הכסף שלנו בבנק עדיין בטוח?
המהומה החלה כאשר בנק Sillicon Valley (או בקיצור SVB) קרס בתוך 48 שעות, הקריסה השנייה בגודלה בהיסטוריה של ארצות הברית. לקריסה שכזאת יש נטיה מדבקת, ולרוב היא מייצרת אפקט של מגדל קלפים מתמוטט. ואכן, יום לאחר קריסת הבנק נפל בנק נוסף, בגודל דומה, בנק סיגנצ’ר שמתמחה בשוק הקריפטו. מאז התבשרנו שגם בנק First Republic Bank, וגם בנק קרדיט סוויס בדרך להתמוטטות. השאלה הגדולה עכשיו האם הממשלות והבנקים המרכזיים יכולים בכלל לפעול כדי להציל את המצב, והאם ההתדרדרות תיעצר לפני שאחד הבנקים הכי גדולים יתמוטט.
SVB היה הבנק ה-16 בגודלו בארצות הברית. הוא ניהל נכסים בשווי של יותר מ-200 מיליארד דולר עבור לקוחות עסקיים בגודל קטן ובינוני מסקטור ההיי טק. הבנק נהנה מאד מהפריחה בהיי טק של שנת 2021, כשכמויות אדירות של כסף הודפסו בריבית אפס וחברות סטארט-אפ רבות קיבלו מימון בקלות…
תגובות