והיא שעמדה (לא הוא)
מה הקשר בין סדר פסח, ההגדה והממשלה החדשה? תשאלו את סבתא
כפעוטה משהו שם לא הרגיש לי כזה סבבה אבל לא היה ברור מה. מי מבשל? הנשים. מי מגיש לשולחן? נשים. מי הולך לחדר השינה עם ילד ש”מפריע כי הוא שפוך, לא ישן צהריים”? מי אמורות לשעשע כאחוזות אמוק את הילדים המשועממים (ומאותגרי הארמית) ובלבד שיהיה הסדר כהלכתו? נשים. מי מפנה מהשולחן? נשים. מי שוטף את הכלים כדי לאפשר לראשי השבט להחליף ביניהם בנחת את הלצות הסדר שכבר בגיל שמונה ידעתי מתי יגיעו וכמה לא יצחיקו? רק נשים.
ובראש השולחן ישב גבר. אצלנו בחולון לגבר הזה קראו סבא. וסדר פסח היה יום חגו. זה היה היום היחידי בשנה שבו תאוות השליטה שלו לא התנגשה עם התושייה והיצירתיות של סבתא. מנהגי הסדר שאותם הביא מבית הוריו עמדו לצידו בעניין הזה, והוא שלט בכולנו ביד רמה. לקח לי לא מעט שנים לעכל את העובדה שכשאומרים “ביד חזקה ובזרוע נטויה” לא מדברים על סבא שלי…
תוכן בלעדי למנויי בראשית
לצפייה התחברו או הצטרפו (שבוע ראשון מתנה!)
לא משנה אם תפתחו היום את ערוץ 13,14, Y-net, וואלה או מאקו, סביר להניח שתמצאו את אותו תמהיל ידיעות שנע על הספקטרום בין תחזיות אפוקליפטיות, פרסומות וקליקבייטים.
מה זה עושה לתודעה שלנו? איך זה משפיע עלינו שכולם מתבוננים על העולם דרך אותו פילטר שחור, מתועש וחסר חיים? איך זה משפיע על התודעה שלך?
טים קוק מנכ”ל אפל אמר פעם “אם אתה לא משלם על מוצר, כנראה שהמוצר זה אתה”. בבראשית אנחנו מציעים לך להפסיק להיות המוצר של מהנדסי התודעה והתקשורת. אנחנו מזמינים אותך להחזיק בכיס עוד זוג משקפיים, כזה שאפשר להתבונן דרכו כשהכל נראה שחור ולראות שיש גם זווית אחרת, שממנה רואים צבעים ואהבה ואור, ולדעת שבזכותך קיים אמצעי תקשורת אחד שלעולם לא ימכור את הנשמה.
תגובות