הסבירות למנות חתול לשר החקלאות
מאחורי ההתפתלויות המשפטיות סביב "עילת הסבירות" עומדת שאלה אחת ויחידה: האם ממשלה יכולה לחוקק כל חוק מופרך או מושחת שיעלה על דעתה, ללא כל מנגנון ביקורת?
מהי דמוקרטיה ומה הם גבולותיה? האם הנבחרים בהליך דמוקרטי מקבלים כוח בלתי מוגבל מן העם לחוקק כל חוק שיעלה על דעתם? אם למשל במסגרת חוקי החירום תחליט הממשלה לאפשר רק לג’ינג’ים לצאת לחו”ל או למנות את חתולו של ראש הממשלה לשר החקלאות בשל מיומנותו בציד עכברים, יוכל בית המשפט העליון לומר סטופ, עד כאן – יציאת ג’ינג’ים לחו”ל היא אמנם גזענית אבל סבירה, אבל חתול כשר החקלאות?! לא סביר בעליל, למה לא ג’ירפה? למה לא גלית דיסטל?
הממשלה הנוכחית דורשת בנחישות רבה כי המוסד היחיד המוסמך להעביר עליה ביקורת – בית המשפט העליון בשבתו כבג”צ…
תוכן בלעדי למנויי בראשית
לצפייה התחברו או הצטרפו (שבוע ראשון מתנה!)
לא משנה אם תפתחו היום את ערוץ 13,14, Y-net, וואלה או מאקו, סביר להניח שתמצאו את אותו תמהיל ידיעות שנע על הספקטרום בין תחזיות אפוקליפטיות, פרסומות וקליקבייטים.
מה זה עושה לתודעה שלנו? איך זה משפיע עלינו שכולם מתבוננים על העולם דרך אותו פילטר שחור, מתועש וחסר חיים? איך זה משפיע על התודעה שלך?
טים קוק מנכ”ל אפל אמר פעם “אם אתה לא משלם על מוצר, כנראה שהמוצר זה אתה”. בבראשית אנחנו מציעים לך להפסיק להיות המוצר של מהנדסי התודעה והתקשורת. אנחנו מזמינים אותך להחזיק בכיס עוד זוג משקפיים, כזה שאפשר להתבונן דרכו כשהכל נראה שחור ולראות שיש גם זווית אחרת, שממנה רואים צבעים ואהבה ואור, ולדעת שבזכותך קיים אמצעי תקשורת אחד שלעולם לא ימכור את הנשמה.
תגובות