אין לנו בג”צ
אבל יש לנו בג"פ: בית דין גבוה ששומר על הפרוצדורה, ולאו דווקא על זוטות כמו יושר, חובת מוסר, חובת הגינות, חובה להימנע מפגיעה בזכות האדם לפרטיות או בזכות לחופש
האם בישראל 2022 קיימת ערכאה שיפוטית שאליה יכולים אזרחים מן השורה לפנות כשמנהלי המדינה מתעמרים בהם? האם יש לנו כתובת אמיתית שממנה נתבע וגם נקבל “צדק” במובן המקורי השלם והמלא של המילה? לעניות דעתי, ולמרבה הצער, בג”צ, בית הדין הגבוה לצדק, אינו כזה. נותרנו עם בית משפט לשמירה על כללי הפרוצדורה שהשם הראוי לו יותר הוא בג”פ – בית המשפט הגבוה לפרוצדורה. נשמע לכם בלתי סביר? מוגזם? בואו נעלעל יחד לרגע בהגדרת תפקידו של הבג”צ – בית המשפט הגבוהה לצדק, כפי שהוא מוגדר באתר שלו עצמו…
כבית משפט גבוה לצדק (בג”ץ) דן בית המשפט העליון בעתירות של כל אדם (לא רק אזרחים או תושבים) כנגד גופים ציבוריים ורשויות שלטוניות. במסגרת זו דן בית המשפט העליון, בין היתר, בעניינים הבאים:…
תוכן בלעדי למנויי בראשית
לצפייה התחברו או הצטרפו (שבוע ראשון מתנה!)
לא משנה אם תפתחו היום את ערוץ 13,14, Y-net, וואלה או מאקו, סביר להניח שתמצאו את אותו תמהיל ידיעות שנע על הספקטרום בין תחזיות אפוקליפטיות, פרסומות וקליקבייטים.
מה זה עושה לתודעה שלנו? איך זה משפיע עלינו שכולם מתבוננים על העולם דרך אותו פילטר שחור, מתועש וחסר חיים? איך זה משפיע על התודעה שלך?
טים קוק מנכ”ל אפל אמר פעם “אם אתה לא משלם על מוצר, כנראה שהמוצר זה אתה”. בבראשית אנחנו מציעים לך להפסיק להיות המוצר של מהנדסי התודעה והתקשורת. אנחנו מזמינים אותך להחזיק בכיס עוד זוג משקפיים, כזה שאפשר להתבונן דרכו כשהכל נראה שחור ולראות שיש גם זווית אחרת, שממנה רואים צבעים ואהבה ואור, ולדעת שבזכותך קיים אמצעי תקשורת אחד שלעולם לא ימכור את הנשמה.
תגובות